Σύνδεση

Σκοπός ενός οδηγού επιβίωσης είναι να σας παρακινήσει να προετοιμαστείτε στο φυσικό επίπεδο, έτσι ώστε να επιβιώσετε στις Αλλαγές της Γης που έρχονται. 

 

 

 

Όλοι εμείς οι αναζητητές της Αλήθειας, γνωρίζουμε ότι η γήϊνη ύπαρξή μας δεν είναι παρά μια “τεχνητή” δοκιμασία, που έχει αποφασιστεί από την αληθινή μας φύση, η οποία κατοικεί μόνιμα στον Πνευματικό Κόσμο. Οτιδήποτε κάνουμε στη Γη μας βοηθά να προοδεύουμε (ή να εκτρεπόμαστε) στους σκοπούς της ζωής μας, αλλά αυτή δεν είναι η “αληθινή” μας ζωή. Η πραγματική μας Ζωή είναι η Αιώνια Ζωή που υπάρχει στο Πνεύμα.

Δεν υποστηρίζω καμμιά συγκεκριμένη θρησκεία ή ένα συγκεκριμένο σύστημα πίστης. Όμως, σας ενθαρρύνω να αφιερώνετε καθημερινά χρόνο σε διαλογισμό και προσευχή και να κάνετε τη σύνδεση με τον Πατέρα/Μητέρα μέσα σας. Αυτή η σύνδεση θα σας οδηγήσει και θα σας βοηθήσει μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η φυσική προετοιμασία θα αποδειχθεί τελικά άχρηστη, αν δεν προετοιμαστείτε πνευματικά.

Αν έχετε μια βαθειά και δυνατή πίστη σε έναν Παντοδύναμο Δημιουργό, έναν αγαθοεργό Θεό/Θεά, αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση σταθερότητας και αληθινής επάρκειας. Η σύνδεσή σας μαζί Του είναι ζωτικής σημασίας για την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, την αυτοπεποίθηση και μια στάση τύπου “μπορώ”. Η Πνευματικότητα και η Σοφία είναι από μόνη της προετοιμασία.

Το κλειδί για να μπούμε σε επικοινωνία με την εσωτερική μας καθοδήγηση είναι το να κάνουμε ερωτήσεις, να παραμένουμε σιωπηλοί, να σταματάμε τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, και να ακούμε... Δεν είναι εύκολο. Η απάντηση μπορεί να έρθει στο νου μας την πιο ασυνήθιστη στιγμή. Μπορεί να είναι ένα συναίσθημα ή μια αντίδραση θάρρους ή ίσως και ένα αίσθημα που εξαπλώνεται βαθειά μέσα στο σώμα μας. Απλά γνωρίζουμε ότι εκείνη τη στιγμή είμαστε σε σύνδεση.

Η πνευματική σύνδεση είναι μια πολύ πρακτική σύνδεση με τον εσωτερικό εαυτό μας, πολύ απαραίτητη σε καταστάσεις άμεσης ανάγκης. Η πνευματική σύνδεση μας τροφοδοτεί με αισθήματα θάρρους στις δύσκολες καταστάσεις και μας βοηθά να αποφύγουμε τον πανικό. Ο πανικός είναι μια φυσική αντίδραση κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Σταματάει το νου μας, σκεπάζοντας τη σκέψη μας  με μια τεράστια ποσότητα φόβου. Τότε δεν μπορούμε να σκεφτούμε ή να αισθανθούμε την εσωτερική μας καθοδήγηση. Η πνευματική σύνδεση, μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε τα πράγματα από μια ήρεμη οπτική και μας επιτρέπει να δρούμε με σοφία στις κρίσιμες καταστάσεις.

Όταν είμαστε πνευματικά συνδεδεμένοι κατέχουμε δυνάμεις και ικανότητες να βρίσκουμε λύσεις και να είμαστε “παρόντες” κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, έχοντας επίγνωση του οτιδήποτε γίνεται γύρω μας.

Δεν γνωρίζουμε μόνο το τι πρέπει να κάνουμε, αλλά και πως να το κάνουμε, πως να αυτοσχεδιάζουμε όταν υπάρχει έλλειψη προμηθειών, τι να χρησιμοποιούμε για να αυτοσχεδιάσουμε και να κάνουμε τις προμήθειές μας να διαρκέσουν, πως να καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους να  βοηθούν τους εαυτούς τους και τους άλλους.

Η πνευματική σύνδεση είναι ουσιώδης. Όταν μπορούμε να βασιζόμαστε και να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, “ακούγοντας μέσα μας” είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε πραγματικά. Μπορούμε να επηρεάσουμε τους άλλους να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι, κάτω από τις δύσκολες περιστάσεις.

Η πνευματική σύνδεση μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, ειδικά τον μεγαλύτερο απ’όλους, τον φόβο του θανάτου. Μας βοηθά να δεχθούμε το άγνωστο και να ανακαλύψουμε την πνευματική μας αθανασία  Τότε μόνο μπορούμε πραγματικά να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα γεγονότα με σοφία, γαλήνη και ελπίδα για το μέλλον.

Η αληθινή πνευματική σύνδεση είναι πάνω από θρησκείες και δόγματα. Αν όμως αυτό σας βοηθά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις μεθόδους της θρησκείας  και να κάνετε όλα εκείνα τα πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε συνδεδεμένοι με την ιδέα μιας Ανώτερης Δύναμης. Ονομάστε την Θεό/Θεά, Ανώτερη Δύναμη, Χριστό ή Άγιο Πνεύμα. Η σύνδεση όμως με αυτή την Ουσία μέσα μας είναι πέρα από οποιαδήποτε εξήγηση ή κατανόηση. Είναι η πιο όμορφη Θεϊκή Ουσία και ταυτόχρονα ο δικός μας Δάσκαλος Πατέρας/Μητέρα που βρίσκεται μέσα μας. Βρίσκεται εκεί, στην καρδιά και στο νου μας και περιμένει να τον καλέσουμε κοντά μας...